Kun je een oudere hond verzekeren?

Je kunt al een hondenverzekering afsluiten wanneer je weet dat je binnenkort een puppy krijgt. Bij oudere honden is dit iets lastiger, omdat hondenverzekeraars leeftijdslimieten hanteren voor acceptatie. De maximale leeftijd bij afsluiten verschilt per verzekeraar.

Kun je een oudere hond verzekeren?
< Alle artikelen

Tot welke leeftijd kun je een hond verzekeren?

Voor honden tot en met zes jaar kun je bij iedere dierenverzekeraar in België een hondenverzekering afsluiten. Is je hond ouder, en wil je een nieuwe verzekering afsluiten voor je viervoeter, dan wordt de lijst met opties een stuk kleiner. Omdat honden – net als mensen – op hogere leeftijd vaker te maken krijgen met gezondheidskwalen, is het voor verzekeraars te duur om oudere honden te verzekeren.

Leeftijdslimieten bij afsluiten nieuwe verzekering:

  • Bij PetExpert geldt een maximale leeftijd van 6 jaar voor grote hondenrassen, 8 jaar voor middelgrote rassen en 10 jaar voor kleine rassen.
  • Belfius Direct hanteert een leeftijdslimiet van 7 jaar voor alle hondenrassen.
  • Bij SantéVet kunnen alle honden met een leeftijd van 9 jaar of jonger verzekerd worden.
  • Figo is de enige verzekeraar die géén leeftijdslimiet heeft.

Hierbij geldt wel dat des te ouder de hond is, des te hoger de premie zal liggen. Wie er voor kiest om een oudere hond te verzekeren, moet rekening houden met hogere verzekeringskosten. De premie van een hondenverzekering stijgt sowieso naarmate de hond ouder wordt, maar wie zijn hond vanaf puppy af aan verzekert, betaalt op latere leeftijd een lagere premie.

Wat als je hond ouder is dan de leeftijdslimiet?

De leeftijdslimiet van een hondenverzekering geldt uiteraard alleen bij het moment van acceptatie. Op het moment dat een al verzekerde hond die limiet passeert, blijft hij of zij natuurlijk gewoon verzekerd. Zodra je hond een leeftijdsgrens passeert, wordt de verzekering uiteraard niet zomaar beëindigd.

Je kunt een oudere hond dus gewoon verzekeren, mits je die verzekering op tijd hebt afgesloten. Het overstappen van verzekeringsmaatschappij wordt op latere leeftijd wel een stuk lastiger. Ook daarbij zijn de hierboven genoemde leeftijdsgrenzen van toepassing.

Vanaf welke leeftijd een puppy verzekeren?

Het verzekeren van een puppy is bij de meeste verzekeraars mogelijk vanaf een leeftijd van 7 of 8 weken. Tot die tijd hoort een puppy nog in het nest thuis, en heb je dus eigenlijk ook nog geen verzekering nodig.

Bij sommige verzekeraars kun je wel alvast een verzekering afsluiten voor een puppy, met het moment dat de pup het nest uit mag als ingangsdatum. Zo weet je dat je speelse viervoeter vanaf het begin goed verzekerd is.

Welk huisdier wil je verzekeren?